Navn: Per Kjeld Jensen
Født: 1946

Historik: Jeg er 70+. Gift. Indfødt århusianer og har levet hele mit liv i den jyske hovedstad.

Som tidligere salgschef indenfor byggebranchen har jeg aldrig fået det helt store afløb for mine kreative evner, og da jeg åbenbart har arvet et lystgen til at udfolde mig i tegninger og malerier fra min farfar, har jeg med stor iver taget disse aktiviteter op efter at være gået på efterløn.

Off’n on har jeg dog gennem hele livet hygget mig med både tegning og maling og må som rendyrket amatør vel tilhøre de autodidakte, hvis man da nogensinde kan påstå sig uddannet som billedmager.

Som så mange andre har jeg selvfølgelig også en ambition om at slippe igennem en af de censurerede udstillinger, og har da også deltaget i flere. Indtil nu er det ikke lykkedes mig at slippe igennem nåleøjet, men glæden ved nogle gang at være sluppet igennem flere indledende censurrunder, giver mig trods alt troen på, at det nok skal lykkes at klare sidste runde også.

Arbejdsmetodik: Jeg arbejder hovedsagelig med akrylfarver på lærred, men benytter mig også af blandinger. Som eksempel kan nævnes akryl blandet med olie, pastel eller fedtkridt, men jeg bruger også mere eksotiske blandinger. Flertallet af mine arbejder er spartlet på lærred. Men på det seneste er jeg begyndt at arbejde en del med pensel, måske fordi man bliver lidt mere tålmodig med alderen. Jeg er fra den tid, da venstrehåndede stadig måtte kaldes kejtede og blev tvunget til at lære at skrive med højre hånden. Det har den fordel, at jeg, om end ikke lige effektivt, kan arbejde med begge hænder.

Man kan åbenbart ikke snyde moder natur og kan følgelig heller ikke snyde hjernen til at tro, den altid skal styre motorikken kejthåndet og eller højrehåndet. Jeg har lært at skrive med højre hånd, altså finmotorikken, resten skal styres over i kejten.

Derfor er alle mine spartlede billeder lavet med venstrehånden, hvorimod mine penslede billeder er lavet med højrehånden, med mindre hjernen oplever finmotoriske detaljer i de spartlede eller større områder i de malede, den føler, er bedre egnet for højre resp. venstrehånden. Eller fordi jeg tilfældigvis sidder bedst for at bruge lige netop den hånd. Forvirret? Så tænk på hvordan jeg har det.

Stil: Med risiko for, at folk siger, det ved vi godt, må jeg sige, at jeg ikke har nogen stil. Jeg arbejder i hvert fald ikke bevist på, at mine malerier skal følge en bestemt stil eller farve. Jeg maler, fordi jeg kan lide at male, og fordi jeg har set eller oplevet noget, som jeg synes er værd at bruge en hvid blindramme på. Jeg er så åbenbart så indbildsk, at jeg tror på at andre også vil kunne lide det, jeg maler.

Jeg arbejder både figurativt og abstrakt. Og skulle jeg have en ansats til stil, kunne det være, at selv når jeg forsøger at være abstrakt, kan jeg ikke lade være med at tegne.